Cabaretul, magie sau placere?

71 Views

Cabaretul, magie sau placere?

Senzualitate, indecenţă, imoralitate sau pur şi simplu o profesie? Întorcăndu-ne în trecut, semnificaţia acestui cuvănt marca o locaţie care servea băuturi alcoolice. În anul 1881, în Paris, începea istoria cabaretului, într-un salon în care artiştii schimbau păreri sau doar discutau. Urmau apoi alte ţări (ex.: Germania), iar cu trecerea timpului, s-a simţit o evoluţie importantă: părerile şi discuţiile au fost înlocuite cu muzică si divertisment.

Totul se desfăşura în intimitate, în jurul unor măsuţe rotunde, la care cei prezenţi serveau mâncarea, fiind învăluiţi de frenezia muzicii din jurul lor.

După al Doliea Război Mondial, în Statele Unite ale Americii şi în Europa, a urmat o extindere a conceptului cabaretului. Scopul acestuia era unic peste tot: adulţilor li se împlineau şi satisfăceau dorinţe ascunse. Noaptea era momentul propice pentru o astfel de relaxare. Intermediarii acestor afaceri au continuat să dezvolte această activitate, oferind clienţilor saloane mari, atrăgătoare , urmând ca mai apoi să transforme show-ul într-un teatru în care femeile deveneau tot mai apropiate de oaspeţi.

În anul 1889, a luat naştere Moulin Rouge (Moara Rosie, in traducere libera), o clădire roşie din Montmartre, care s-a transformat în atracţia pentru divertisment şi plăcere din Paris. Aici se presupunea că au loc întâlniri indecente între femei uşuratice, dornice de a oferi plăcere. Mulţi au negat faptul că acel loc ar fi unul infam, însă s-a ştiut mereu despre Moulin Rouge ca simbol al femeilor ce se vindeau pentru a putea trăi. În acelaşi timp a fost şi o sursă de inspiraţie pentru mulţi scriitori şi regizori de film.

Pictorul Henri de Toulousse Lautrec adora cabaretul cu tot ceea ce însemna el, şi l-a folosit ca sursă de inspiraţie în multe din tablourile sale. Martorii spuneau că acest pictor trăia pentru cabaret.

Cert este faptul că, intrând în salonul de cabaret, intri într-o altă realitate, dominată de plăcere, muzică, gesturi şi simţiri puternice.

UltraSexy.ro – Lenjerie intima sexy